Categorieën
Uncategorized

Bier is even gezond als wijn, dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel.
Wetenschappers Patrick Mullie en Peter Clarys (Vrije Universiteit Brussel) ondervroegen 2000 Belgische mannen over hun levenswijze. Zo werd er onder andere gepeild naar hun alcoholconsumptie, voedselpatroon en lichamelijke activiteiten. Ook onderzochten ze hun algemene gezondheidstoestand en socio-economische indicatoren als opleiding en inkomen.
Ietwat verrassend blijkt uit de resultaten dat bier niet zo ongezond is als mensen denken. De veronderstelling dat enkel rode wijn gezond is, klopt dus niet. Bier heeft volgens het onderzoek dezelfde eigenschappen als wijn, en er mag best een glas van het gerstenat gedronken worden.
Dat bier tot dusver niet als gezond beschouwd werd, heeft volgens de onderzoekers te maken met de levensstijl van de gemiddelde wijn- en bierdrinker. Wijndrinkers eten en leven vaak gezonder dan een bierdrinker.
De wetenschappers benadrukken dat bier en wijn enkel gezond zijn als het drinkgedrag gematigd is. Voor vrouwen mag één glas per dag, mannen mogen tot twee glazen per dag gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *