Categorieën
Uncategorized

Heerlijk bierrecept voor de wintermaanden. Aardappel Mosterdsoep met Winterbier.

Ingrediënten:

400 gr. Bloemige aardappelen
80 gr. Boter
2 dl slagroom of kookroom
1 eetlepel scherpe mosterd
1 flesje winterbier (probeer ook eens La Trappe Quadrupel)
6 dl kippenbouillon of groentebouillon
Nootmuskaat
Zeezout, peper
Smalle reepjes rode en groen paprika

Bereiding van de aardappel mosterdsoep:

Kook de geschilde aardappelen in gezouten water, gaar en pureer ze. Roer daar de boter, de

slagroom, de mosterd en het bier doorheen. Verhit de bouillon en roer deze door de puree.

Breng de soep voorzichtig aan de kook. Pas op dat deze niet aankoekt! Breng op smaak met zout,

peper en nootmuskaat en garneer deze op het bord met de reepjes paprika.

Heerlijk met (Turks)brood.

Eet smakelijk!

Groetjes Annelies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *