Categorieën
Uncategorized

Nieuwe Trappisten

De door de in het noorden van Oostenrijk gelegen abdij van Engelszell geproduceerde bieren zijn nu officieel als trappist erkend. Dat heeft de Internationale Vereniging Trappist vorige maand gemeld.

De trappisten van Engelszell brachten in juni de bruine ‘Gregorius’ op de markt, en de amber ‘Benno’ in september. Beide mogen nu het label trappist dragen. Voorheen waren er maar zeven brouwerijen van trappist, waarvan zes in België en één in Nederland (La Trappe).

De brouwers van Engelszell willen de verkoop van hun bier gebruiken voor de restauratie van hun klooster en de abdijkerk. Zij krijgen voor hun brouwsel een handje toegestoken van Peter Krammer. Die leidt de familiale brouwerij Hofstetten in Sankt Martin op een dertigtal km van de abdij.

Mogelijk komen er volgend jaar nog trappistenbieren bij, in het bijzonder uit de VS en Nederland. Het bier van het Noord-Franse Catsberg gaat geen aanvraag tot certificatie als trappistenbier indienen. De reden is dat zij niet zelf willen gaan brouwen (nu bij Chimay).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *