Brouwerij De Leckere bestaat 15 jaar en viert feest. Daarom brouwen zij dit jaar voor hun klanten mooie speciaal bieren samen met vijf gastbrouwers! Door de trage komst van de lente kan er door de boeren misschien nog niet geoogst worden, maar bij De Leckere is het oogstseizoen los gebarsten met een prachtige Saison Grande, […]
Bij de biergerechten op onze site bevelen we het bier aan dat in het gerecht is verwerkt. Op deze wijze wordt de smaak als het ware door het bier verlengd. Maar wat let u om een contrasterend bier als begeleidende drank te kiezen, dat aan uw smaakbeleving en smaakverwachting beantwoordt. Hieronder geven we enkele tips […]
Ingrediënten voor 4 personen: • 400 gram lamsfilet of ontbeende lamsbout• 2 sjalotjes• 150 gram peultjes• 200 gram flespompoen (butternut)• 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie• 4 eetlepels gevogeltefond• 1 dl Westmalle Trappist Dubbel, flesje van 33 cl of 75 cl• 75 gram gemengde sla• sprietjes bieslook• peper uit de molen en zout naar smaakBereidingswijze: Lamsfilet […]
Meibockfestival 2013
Samen met Brouwerij de Prael organiseert PINT Regio Noord-Holland voor de vijftiende keer het Meibockfestival. PINT is bijzonder blij dat zij dit keer weer terecht kunnen in het monument van Pierre Cuypers aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Het Meibockfestival vindt plaats op zondag 21 april van 13.00 – 20.00 uur. De Posthoornkerk biedt die dag […]
Proefavond bieren door Biergildeleden
Beste Gildeleden,Eindelijk is het zover. Het bestuur van De Gecroonde Bel heeft het genoegen om jullie uit te nodigen voor de bierproefavond van 24 april. Dit belooft een bijzondere avond te gaan worden mede doordat de presentatie vollledig in handen ligt bij een aantal van onze gildeleden. Zij zorgen met hun persoonlijke voorkeuren voor een […]
Excursiedatum Biergilde 2013
Beste gildeleden, Tijdens de ALV hebben Fenna en Ronald gevraagd of de excursie dit jaar op een andere datum gehouden kan worden. Het bestuur is de mogelijkheden in mei en na de zomer na gegaan. In de maand mei zijn er zoveel vrije dagen dat niet alleen de kans groot is dat veel gildeleden met […]
Zythos Bierfestival 2013
Het Zythos Bier Festival geeft bierkenners de gelegenheid een grote hoeveelheid bieren te proeven. Tijdens deze twee dagen zullen maar liefst 100 Belgische bierbrouwers de lekkerste bieren promoten en alles vertellen over hetgeen wat zij brouwen. In totaal zijn er meer dan 500 bieren te proeven! Een sfeervol festival in Leuven waar veel mogelijk is. […]
Gezien bij Tournéé Generale: Vincent Dilewyns is de oprichter van Brouwerij Dilewyns. Als afstammeling van een brouwersfamilie zit het brouwen hem in het bloed. Na het volgen van de nodige cursussen en het aanschaffen van de nodige materialen en grondstoffen ging hij van start. Zijn eerste brouwsel werd gebrouwen op 11 december 1999. Het vele […]
Dinsdag 30 april 2013. Koningin Beatrix doet afstand van de troon. Prins Willem-Alexander is onze nieuwe koning. Een historisch moment! Zo’n feestelijke gelegenheid verdient een vorstelijke drank met een koninklijke smaak: Abdicatiebier! Speciaal voor deze gelegenheid heeft brouwmeester Steve Gammage de allerbeste mout- en de meest verfijnde hopsoorten bijeen gebracht in een unieke receptuur. Dit […]
Nieuw Trappistenbier in Oostenrijk
Nieuwe Trappisten De door de in het noorden van Oostenrijk gelegen abdij van Engelszell geproduceerde bieren zijn nu officieel als trappist erkend. Dat heeft de Internationale Vereniging Trappist vorige maand gemeld. De trappisten van Engelszell brachten in juni de bruine ‘Gregorius’ op de markt, en de amber ‘Benno’ in september. Beide mogen nu het label […]