Categorieën
Uncategorized

Brochette van lam met rode biet en Cornet-biersaus

Benodigdheden voor 2 personen:

300 gram lamsfilet
0,5 kg rode biet
1 rode ui
geraspte sinaasappelschil van 1 sinaasappel
3 eetlepels olijfolie
1 dl groentebouillon
0,75 dl Cornet
verse peper uit de molen en zout
worcestersaus
Bereidingswijze:

De rode biet schillen en in niet al te kleine stukjes snijden. De bietjes gedurende 2 uur in het bier marineren. Dan de lamsfilet van haar vet en vlies ontdoen. De rode ui schillen en in stukjes snijden. De olie in een pan verwarmen en de stukjes rode ui kort aanbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en de gemarineerde bieten, de rest van het bier, de groentebouillon en de geraspte sinaasappelschi toevoegen. Gedurende 20 minuten stoven. Het geheel dan met een staafmixer pureren, vervolgens zeven en op smaak brengen met peper, zout en worcestersaus. De saus warm houden. De brochettes in een koekepan, of mocht je de luxe van een grill hebben dan neem je de grill, en kort en krachtig aanbakken en met iets lagere temperatuur rosè bakken. afhankelijk van de dikte van de brochette +/- 6 minuten. Na het bakken in folie wikkelen en even laten rusten. De brochettes samen met de warme saus over de voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van gebakken krieltjes en een voorjaarssalade met lichte knoflookdressing.

Eet smakelijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *