Categorieën
Uncategorized

Mosselen met Omer bier

Ingrediënten:
Voor 2 personen

3 kilo mossels
1 bosje peterselie
1/2 selderij
2 uien
peperbollen
1 rode peper
1 flesje OMER.
Bereiding:
Als je met bier kookt verdampt alle alcohol door het verhitten. Het geeft wel de smaak aan je gerecht en het is anders dan met witte wijn, of met ricard en kokosmelk. Was de mosselen zeer grondig een viertal keer. Doe in een wok alle groenten, grof gesneden, en de peperbollen. De groenten hoef je niet op voorhand te laten stoven anders gaat dit ten koste van de smaak en vitamines. Doe de mosselen erbij en het flesje OMER. De mosselen opkoken en driemaal opschudden. De mosselschelpen zullen normaal gesproken zich nu openen. Als begeleider kun je een salade naar keuze erbij serveren. Tip: laat frites achterwege!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *