Ingrediënten (4 personen):
5 runderlappen/sukadelappen
Zout, peper, chilipoeder
50 gram boter
4 teentjes knoflook
2 blokjes vleesbouillon
4 stengels bleekselderij
2 flesjes Grimbergen tripel (à 33 cl.)
250 ml water
4 uien en 3 sjalotten
De runderlappen bestrooien met zout, peper en een beetje (heet!!) chilipoeder.
De boter verhitten en het vlees rondom bruin bakken in een grote braadpan.
De uien en sjalotten grof gesneden (in vieren), de bleekselderij stukjes en de geperste knoflook zachtjes meebakken.
De twee bouillonblokjes erboven verkruimelen.
Twee flesjes Grimbergen en 250 ml water toevoegen.
En dan afgedekt lekker laten stoven (2,5 tot 3 uur).
Eventueel als het niet genoeg is ingedikt wat blokjes ontbijtkoek erdoor roeren of beetje bruinbrood.
Wat zo heerlijk is: de Grimbergenlucht die urenlang in huis hangt!!!
Eet smakelijk!
