Categorieën
Uncategorized

Salade van lamsfilet, peultjes, pompoen en Westmalle Trappist Dubbel

Ingrediënten voor 4 personen:

• 400 gram lamsfilet of ontbeende lamsbout
• 2 sjalotjes
• 150 gram peultjes
• 200 gram flespompoen (butternut)
• 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 4 eetlepels gevogeltefond
• 1 dl Westmalle Trappist Dubbel, flesje van 33 cl of 75 cl
• 75 gram gemengde sla
• sprietjes bieslook
• peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:

Lamsfilet of ontbeende lamsbout in dunne plakjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Flespompoen schillen, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in blokjes snijden. In heet water niet te gaar koken en laten afkoelen. Eventuele draadjes van de peultjes verwijderen, in kokend water beetgaar koken en laten afkoelen. Olie in een wok verhitten en de plakjes vlees kort roerbakken. Stukjes sjalot en Westmalle Trappist Dubbel toevoegen en verder kort roerbakken. Vervolgens de gevogeltefond erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en iets laten afkoelen. Gemengde sla, blokjes pompoen en peultjes op borden rangschikken en het vlees en de saus erover verdelen. Met sprietjes bieslook garneren. Serveren met stokbrood, vergezeld van een gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *