Categorieën
Uncategorized

Trappistenbier ‘Zundert’ smaakt goed

Trappistenbier Zundert:
De monniken in de abdij van Zundert gaan als tweede in Nederland en als negende wereldwijd trappistenbier brouwen. Het kopergoude bier met 8 procent alcohol heet Zundert. Het komt beschikbaar in de horeca door heel Nederland en België.

Afgelopen vrijdagmiddag is in de huisbrouwerij De Kievit van Abdij Maria Toevlucht in Zundert het trappistenbier ‘Zundert’ gepresenteerd door Abt broeder Daniël en brouwmeester broeder Christiaan. Zowel de landelijke, als de Belgische pers is massaal naar de abdij afgereisd om de eerste, officiële proeverij van het Zundertse bier mee te maken.

Een spannend moment, vindt het hoofd van het klooster, abt Daniël: „Spannend voor u, maar ook voor ons. Wij zijn zeer benieuwd naar uw reactie.”

De aanwezigen waren zeer te spreken over de smaak van het bier.

“Het bier is niet te donker en niet te zwaar. Het heeft een behoorlijke bitterheid en is een tikkeltje kruidig, is weerbarstig en eigenwijs”, zegt broeder Christiaan, hoofd van de brouwerij.

Wellicht dat ons Biergilde deze trappist gaat drinken bij de proeverij van 18 december as!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *