Ingrediënten:
4 stuks entrecôte
zwarte peper
zout
bruine basterdsuiker
100 g boter
50 g olijfolie
1 wortel
16 zilveruitjes
4 teentjes knoflook fijngesneden
2 blaadjes laurier
1 kaneelstok – gekneusd
1 zoethoutstok
5 jeneverbessen
2 dl kalfsjus (of fond)
1 dl Zuster Agatha houtgerijpt
Bereiding:
Zweet de wortel, zilverui en knoflook in de boter.
Voeg vervolgens de smaakmakers toe – kaneelstok, zoethoutstok, jeneverbessen
en laurier.
Bestrooi het geheel met de basterdsuiker en laat het kort karameliseren.
Blus het af met de jus (of fond) en laat dit geheel tot de helft inkoken.
Zeef nu de saus en voeg daarna het bier toe.
De saus nu kort opkoken en eventueel binden met een donkere roux of klontjes koude roomboter.
Breng een beetje glans aan de saus met de olijfolie.
Bak of grill de entrecôtes. Kruid ze met peper en zout op smaak.
Het geheel op een voorverwarmd bord met de saus serveren, lekker met rozemarijnaardappelen en een gepoft tomaatje.
*Lekker om voor het eten een zoethoutje in het bier te marineren en als versnapering te nuttigen na de maaltijd.
Eet smakelijk!
