Ingrediënten:
1 grote kip
1 fles Witkap-Pater Special
1 volle theelepel venkelzaad
1 afgestreken tl komijnzaad
1 afgestreken tl paprikapoeder
1 volle theelepel bruine suiker
afgestreken tl chilipoeder
zout peper
olijfolie
gemengde groenten
aardappelpartjes
Bereiding:
Verhit de bbq (of oven) tot 200 graden.
Kneus de venkel en het komijnzaad fijn in een vijzel. Vermeng deze vervolgens met het paprikapoeder, de bruine suiker, chilipoeder en de olie tot een kruidenmengsel.
Kruid deze af met wat peper en zout.
Maak de fles open en voeg vervolgens ½ fles Witkap-Pater Special toe aan het kruidenmengsel.
Smeer de kip van binnen en van buiten goed in met het kruidenmengsel en laat deze gedurende een nacht intrekken. Het lekkerste resultaat ontstaat ,wanneer u de kip hiervoor vacumeerd in de saus.
Grill de volgende dag de kip in de bbq (of oven) tot deze bijna gaar en mooi krokant is.
Leg de kip in een braadslee en doe er verschillende groenten en aardappelpartjes bij. Gaar deze nog zo’n 30 minuten in een beetje olie op de BBQ , regelmatig de groenten en aardappeltjes omdraaien.
Eet smakelijk!
