Ingrediënten:
1 flesje Cuvee de Watou
4 stuks kabeljauwfilet (ongeveer 180 gram per stuk)
paneermeel, mosterd, geraspte oude kaas
peper en zout
3 stuks paprika (in 3 kleuren)
1 sjalot of ui
2 teentjes knoflook (1x voor paprika, 1x voor puree)
olijfolie
room- of bakboter
provencaalse kruiden
6 stuks bloemige aardappel
1 dl room
2 bosjes peterselie
Bereiding:
Kabeljauw:
Bak de 4 filets om en om in een pan, haal ze eruit en dep ze droog en besprenkel met zout
Meng 8 eetlepels paneermeel met 5 eetlepels mosterd, 2 eetlepels geraspte oude kaas en 2 eetlepels bier door elkaar
Verdeel over de bovenkant van de kabeljauw
Leg filets in ovenschaal met opstaande rand en voorzie deze met een laagje bier (om te stoven)
7/8 minuten in de oven op 180 graden totdat de korst krokant is geworden
Paprika:
Was de paprika’s en snij de 3 kleuren paprika in fijne blokjes.
Snipper de ui en de knoflook
Doe in een steelpan 2 eetlepels boter, laat deze vloeibaar worden en zet de ui en knoflook licht aan totdat deze glazig zijn, blus af met 2 eetlepels bier.
Voeg de paprika blokjes toe en roer goed door, tot beetgaar.
Kruid het geheel met provencaalse kruiden.
Puree:
Maak puree van 6 aardappelen
Zet in ruime steelpan de knoflook aan en voeg de room toe.
Spatel hier de puree door tot een lobbige, stevige, massa
Voeg peper en zout naar smaak toe
Peterseliesaus
Breng in een steelpan 1 dl water en 4 eetlepels bier aan de kook
Voeg de gewassen en geplukte peterselie toe, en laat kort de kook erover komen
Pureer het geheel in blender tot een zalvige massa (eventueel olijfolie toevoegen)
Op smaak brengen met zout
Garneren:
Verdeel de paprika over het bord op een speelse wijze
Maak quenellen van de puree en leg deze naast elkaar
Leg hierop de kabeljauwfilet
Verdeel de peterseliesaus
Eventueel afgarneren met peterselie takjes en blokjes tomaat.
Eet smakelijk!
