800 gram gepekeld bio-vlees ( zalmham= gepekeld en gepocheerde varkensrugfilet ). Kort aanbakken op 180 graden vervolgens laten rusten zodat de sappen in het vlees blijven!
Voor de saus;
4 eidooiers met een flesje Duuster Wit; en geraspte limoenschil en mierikswortel, zeezout en peper uit de molen. Klop de eidooiers met Duuster Wit bier ‘au bain marie’ tot 37 graden en daarna al roerende laten afkoelen, vervolgens 200 gram gesmolten roomboter langzaam toevoegen tot er een homogene massa ontstaat, afsmaken met het zout en peper en zonodig een druppel limoensap de saus op temperatuur houden (37o) Nu het vlees dun trancheren en rangschikken op schaal of bord en saus lichtelijk napperen over het vlees.
Hierbij kunt u u heerlijke gebakken Emster krieltjes of opperdoezer ronde serveren met een frisse salade aangemaakt met olijfolie Gortelse heidehoning frambozenazijn en een krokant zilt spekje, garneren met rasp van zure appel, pomodoro en komkommer.
Warme groente als wilde spinazie van het land met een vleugje look en zout en peper lichtelijk aangezet met boter en direct geserveerd.
Proef puur geniet!
