HILVARENBEEK – Brabants Lekkerste Bier heet Bastion en het komt uit Ravenstein. Dat maakte juryvoorzitter René Bastiaanse aan het eind van de zondagmiddag bekend tijdens het Historisch Bierfestival in Hilvarenbeek.Bekijk ook…D’n Draok, Frontaal of Wilskracht: wie brouwt Brabants Lekkerste Bier?Wilskracht is de toepasselijke naam van de stadsbrouwerij. Wil van Haren en Wil Princen blijken, amper […]
PINT Bokbierfestival
Het grootste bierfestival van Nederland vindt plaats in Amsterdam: het PINT Bokbierfestival. Bierliefhebbers zijn gedurende drie dagen welkom in de Beurs van Berlage om de lekkerste bokbieren van eigen bodem te proeven (ongeveer 50!) en te genieten van live muziek. Alles over Bokbier Met meer dan vijftig typen van het glorieuze Bokbier van de tap […]
Nationale Bokbierdag Zutphen 2016
Op zondag 9 oktober is het Nationale Bokbierdag. Dat duurt niet lang meer. Bij bokbier denk je aan de herfst, aan storm en aan regen. Maar niks van dat alles. Het is fantastisch mooi, bijna zomers weer. En natuurlijk vanaf 21 september genieten wij al volop van het bokbier. De slijters en supermarkten liggen er […]
Borefts Bier Festival 2016
Borefts Bier Festival, de achtste editie, is op vrijdag 23 en zaterdag 24 september 2016 in Bodegraven bij Brouwerij De Molen.Op beide dagen van 12.00 tot 22.00 uur. Tickets voor beide dagen zijn alleen in de voorverkoop te verkrijgen!
Informatie over het koken met bier
Bier is heerlijk, maar te veel bier is nooit goed. De beste resultaten krijgt u door een evenwichtige dosering van het bier in de gerechten. D.w.z. stapsgewijs het bier toevoegen, zodat het bier niet de ruggengraat van het gerecht vormt, doch een subtiel accent geeft. Veel stoofgerechten met vlees of gevogelte worden verrijkt door 10 […]
Type bier: Blond (6vol%). Ingrediënten voor 4 personen: • 1 kg witvisfilets of moten (bijvoorbeeld: heilbot, zeebaarsfilet, heekfilet, kabeljauwfilet, poonfilet), ontdaan van vel en graten • 4 eetlepels extra vergine olijfolie• 50 gr ui, fijngesneden• 1 venkel, in dunne lucifertjes gesneden• halve rode paprika in reepjes• 2 tenen knoflook, fijngehakt• 3 eetlepels peterselie, fijngehakt• 1 […]
Type bier: Blonde lager, ondergistend (5,3 vol%) Ingrediënten voor vier personen: • 1 kleine courgette• 200 gram jonge geitenkaas, in cylindervorm• 2 tot 3 eetlepels olijfolie• 1 klein teentje knoflook, uit de knijper• 1 theelepel gedroogde oregano• peper uit de molen en zout naar smaak• Ibis van Ramses Bier, begeleidend bierBereidingswijze: De courgette in plakjes […]
Sterrenrestaurant De Librije heeft sinds deze week een bierkaart. Vindt bier na jaren van dominantie van wijn zijn weg naar het topsegment van de horeca? “Het imago van bier als dorstlesser bij de Chinees is aan het kantelen.” Thérèse Boer, mede-eigenaar van De Librije, vond bier “eigenlijk helemaal niet zo lekker”. Toch besloten zij en […]
Gezond 2016!
Het bestuur van Biergilde De Gecroonde Bel wenst u een prachtig en bierlessend 2016! PROOST… Ad, Arjan en Paul
Bierfestival Groningen 2016
Grootste Bierdiner ter wereld met streekproducten en streekbieren uit noord Nederland! Op donderdag 7 april 2016 vindt, voorafgaand aan bierfestival groningen, organiseren Progress Events, ’t Feithhuis, Stenden Hogeschool en Bierista het grootste bierdiner ter wereld met streekproducten en streekbieren uit noord nederland plaats in de Martinikerk te Groningen! Het diner bestaat uit zeven gangen welke […]
