Categorieën
Uncategorized

De Muifelbrouwerij met Zuster Agatha

De Brabantse Muifelbrouwerij is gestart in 2006 en heeft als missie het produceren van excellente bieren in zo divers mogelijke stijlen. De naam komt uit een samentrekking van Megen en Duivel. In het stadje Megen is de Muifelbrouwerij geboren als hobbybrouwerij waar een Duvel-achtig bier al snel door het leven ging als een Muifel. Het […]

Categorieën
Uncategorized

Runderstoofpot bereid met Grimbergen Tripel

Ingrediënten (4 personen): 5 runderlappen/sukadelappen Zout, peper, chilipoeder 50 gram boter 4 teentjes knoflook 2 blokjes vleesbouillon 4 stengels bleekselderij 2 flesjes Grimbergen tripel (à 33 cl.) 250 ml water 4 uien en 3 sjalotten De runderlappen bestrooien met zout, peper en een beetje (heet!!) chilipoeder. De boter verhitten en het vlees rondom bruin bakken […]

Categorieën
Uncategorized

Bierspijs basisregels

Kies altijd een bier bij het gerecht en niet andersom.Bepaal in de basis de dominante smaak in het gerecht. Vergeet hierbij niet de saus mee te nemen. In welke mate is dit zoet, zuur, zout, umami (ziltigheid/hartigheid) of bitter? Vergeet de mate van gebruikte kruiden niet. Zoek bij de hoofdsmaak een bier dat deze smaaktoon […]

Categorieën
Uncategorized

Spencer Trappist wordt gelanceerd.

Vanaf volgende week is de 10de Trappist, Spencer, officieel verkrijgbaar, zij het voorlopig enkel maar in de USA. De broeders van Spencer beginnen vrij bescheiden met de produktie maar zien de toekomst wel groots in : de brouwerij en aanverwanten is op een serieuze groei voorzien in de volgende jaren. Er is ook een Belgische […]

Categorieën
Uncategorized

Gelukkig Nieuwjaar

Het Bestuur van “De Gecroonde Bel” wenst iedereen een gezond, gelukkig en een mooi drinkbaar 2014!! Met vriendelijke groeten, Arjan, Annelies en Paul.

Categorieën
Uncategorized

Abdijbier Zundert mag zich officieel trappist noemen

Het abdijbier Zundert mag het logo ‘Authentic Trappist Product’ dragen. De Internationale Vereniging Trappist (IVT) heeft hier goedkeuring voor gegeven. Dat maakt het bier uit Zundert het tweede officiële Nederlandse trappistenbier, het negende wereldwijd. Dat meldt Guido van Belle, monnik-trappist van Abdij Maria Toevlucht in Zundert.Alleen als een bier binnen kloostermuren, en onder toezicht van […]

Categorieën
Uncategorized

Trappistenbier ‘Zundert’ smaakt goed

Trappistenbier Zundert:De monniken in de abdij van Zundert gaan als tweede in Nederland en als negende wereldwijd trappistenbier brouwen. Het kopergoude bier met 8 procent alcohol heet Zundert. Het komt beschikbaar in de horeca door heel Nederland en België. Afgelopen vrijdagmiddag is in de huisbrouwerij De Kievit van Abdij Maria Toevlucht in Zundert het trappistenbier […]

Categorieën
Uncategorized

ABT Finale Blindbierproeven 2013

Zal onze eigen David Tielemans in staat zijn om de winnaar van de Blind bierproeverij 2012, Arjen Witte van Taveerne De Twaalf Balcken te Rexel, van zijn plek te kunnen verstoten? Of is hij in staat om zijn titel te prolongeren? De finale vindt plaats op 17 november 2013 in ‘De Jopenkerk’, Vestestraat 1, te […]

Categorieën
Uncategorized

Proatnat, Epe Bier van de Veluwe

Proatnat is het enige bier in Nederland dat gebrouwenis met verse, ongedroogde hop! Een fruitig aroma, een bittere smaak en afdronk. Dat beleef je als je Proatnat drinkt. Het is dan ook geen bier om even snel achterover te gooien, maar een bier om echt van te genieten. Hop is een belangrijk ingrediënt voor bier. […]

Categorieën
Uncategorized

Winnaar 1ste blindproeverij De Gecroonde Bel bekend

Het proeflokaal van het Biergilde De Gecroonde Bel, café De Beurs was gisteren weer goed bezocht met Gildeleden. Allen waren zij afgekomen op de 1ste eigen blindproeverij van het Gilde. Na de introductie van deze bijzondere avond door onze voorzitster Annelies, kwam al snel het eerste bier ter beoordeling voorbij. De 6 categorieën liepen uiteen […]