Categorieën
Uncategorized

Broers scoren met beste bierrestaurant ter wereld.
De Heeren van Liedekercke, bierzaak en bierrestaurant uit Denderleeuw, is deze week door de befaamde website Ratebeer.com uitgeroepen tot het beste bierrestaurant ter wereld. De zaak stoot daarmee de Amerikaanse Ebeneezers Pub van de troon.

Joost en Tom De Four strandden de voorbije jaren steevast op de tweede plaats in de vermaarde verkiezing. Ebeneezers Pub uit Maine in de Verenigde Staten ging steeds met de hoogste eer lopen. Maar nu hebben beide zaken haasje over gespeeld. En dus werd De Heeren van Liedekercke voor de allereerste maal verkozen tot beste bierrestaurant ter wereld.

De verkiezing is niet minnetjes. De populariteitspoll van Ratebeer is voor bierkenners wereldwijd de meest vooraanstaande. Het Westvleteren XII-trappistenbier werd deze week nog uitgeroepen tot beste bier ter wereld.

Joost De Four en zijn broer Tom, die de keuken en het ontwikkelen en bereiden van de biergerechten voor zijn rekening neemt, zijn dan ook bijzonder blij. ‘Enkele weken geleden werden we tot onze grote verrassing al opgenomen in de Bib Gourmand. En nu is er deze erkenning. Dat is uiteraard fantastisch, al hebben we de kans nog niet gehad om het te vieren. Daarvoor is het te druk geweest. Bovendien zitten we ook nog met een verkoudheid. Maar we gaan het zeker nog vieren.’

De verkiezing maakt alvast heel wat los. ‘Dat merk ik aan de mails en sms’jes die we krijgen. Dit gaat ons zeker meer klanten opleveren. Nu al krijgen we veel biertoeristen uit binnen- en buitenland over de vloer die willen kennismaken met onze keuken en met onze bierkaart. Het feit dat we de grootste bierkaart van België hebben, vinden ze fantastisch. En vooral onze ruime keuze aan vintage bieren vinden de biertoeristen ‘great’.’

Beer Holidays

Die biertoeristen komen vooral uit de Verenigde Staten waar de ‘Beer Holidays’ naar Europa en België aan populariteit winnen. ‘Maar we hebben ook veel Deense en Italiaanse gasten. Mogelijk zal dat aantal nu nog toenemen.’

Joost en Tom hebben na de erkenning door de Bib Gourmand en deze verkiezing alvast nog plannen. ‘Maar geen plannen om meer te winnen. Nu willen we vooral blijven bevestigen, blijven doen waar we goed in zijn.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *