Hier een heerlijk recept voor een Bier- en Kaassoep. Het gerecht is geserveerd tijdens één van de befaamde culinaire Bieravonden van het Biergilde bij Eeterij “De Verbeelding” in Oosterhout.
Ingrediënten voor 4 personen:
1 ui
1 wortel
1 tak selderij
1 wit van prei
1 liter gevogeltebouillon
1 flesje blond bier ( 33 cl )
1 dl room
100 gr Oud Brugge- kaas
1 snee ( halve cm dik ) gekookte ham
brood croutons
klont boter
peper en zout
Bereidingswijze:
Groenten in dobbelstenen snijden en laten zweten ( niet kleuren ) in de boter. Giet hierover een mooi bier en even opkoken. Daarna gevogeltebouillon bijgieten en het geheel een half uur aan de kook houden. Op smaak brengen met peper en zout. De gekookte ham en de Oud Brugge- kaas in dobbelstenen snijden en over de 4 soepkommen of borden verdelen, samen met de room. Hierover de kokende soep gieten. Het geheel eventueel versieren met fijngehakte peterselie. Hierbij de brood croutons serveren. Bij het gerecht is het heerlijk om La Trappe Blond te drinken!.
Veel kook plezier.
Groeten,
Leo en Ria van Loenhout