Categorieën
Uncategorized

Hier een heerlijk recept van Leo voor het bereiden van konijn met pruimen in bier. Dit gerecht is geserveerd tijdens één van de culinaire bieravonden van het Biergilde in het befaamde restaurant van Leo en Ria: Restaurant “Monnikhof” .

Ingrediënten:

1 konijn
250 gr gedroogde pruimen
100 gr gerookt spek
3 uien
1/2 liter kippenbouillon
1 flesje bruin bier
boter
tijm en laurier
peper en zout

Bereidingswijze:

De pruimen drie uur laten weken in het bier. Het konijn in gelijke delen versnijden. Het versneden konijn eerst door een beetje bloem wentelen om daarna te kleuren in de bruine boter samen met de gesneden spek ( fijne reepjes ).
Schenk de kippenbouillon erbij. De gesnipperde ui, tijm en laurier toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Laat het geheel 45 minuten sudderen.
De pruimen met het bier toevoegen en nog een kwartier verder laten stoven en klaar!
Het gerecht is heerlijk in combinatie met een mooi speciaalbier zoals de Texels StormBock.
Veel kookplezier!

Groetjes,

Leo en Ria van Loenhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *